Verrassende activiteiten die je gezondheid bevorderen


Tegenwoordig zijn steeds meer mensen op zoek naar dingen die gezond zijn. We weten allemaal dat sporten heel erg goed voor je is en dat je gezond moet eten. Als je hier op let dan is je lichaam meer in balans en verbetert je gezondheid. Toch zijn er ook een hoop andere manieren om je gezondheid te verbeteren. Deze zaken hoeven niet allemaal altijd voor de hand liggend te zijn. Sociale interactie met vrienden is bijvoorbeeld een voorbeeld waar niet iedereen van af weet. Maar wat goed voor je gezondheid kan zijn is bijvoorbeeld gamen, gokken, daten of horrorfilms kijken.

Deze activiteiten kunnen, mits je ze in mate uitvoert, goed zijn voor je gezondheid en je geest stimuleren tot meer. Zo kan je je capaciteiten vergroten door goed te worden in gamen, maar je kan hier uiteraard ook genot aan beleven wat weer goed is voor je gezondheid. Elk voorbeeld heeft zo zijn eigen redenen.

Gamen

Als je regelmatig gamet dan kan dat goed zijn voor je gezondheid. Je hoeft niet overmatig veel nachtelijke uren te besteden aan het spelen van videogames maar wanneer je regelmatig een spelletje speelt dan kan dit een goede invloed hebben op je gezondheid. Om te beginnen ga je je lichtelijk ontspannen omdat je even tijd voor jezelf hebt vrijgemaakt. Je kiest een spel naar jou voorkeur en je kan daar vervolgens helemaal in op gaan. Het voordeel van tegenwoordig is dat bijna alle spellen inmiddels wel bestaan dus er is altijd wel wat leuks

Het mooie aan een videogame is dat wanneer het een beetje uitdagend en spannend wordt dat je adrenaline gaat stromen en dat je een soort kick krijgt van het spelen. Zeker wanneer het even moeilijk wordt en het niet lukt, kan je echt even boos worden van binnen. Je emoties kan je lekker vrijlaten in je spelletje en je hoeft even nergens aan te denken omdat het maar een spel is. Het laten lopen van je emoties is een goed middel om van stress af te komen en het is daarom goed om af en toe zelfs gewoon heel erg boos te worden.

Gokken in het casino

U leest het goed. Gokken is goed voor je. Dat komt namelijk omdat je tijdens het gokken erg druk bezig bent met het spelletje. Je zit in een zeer diepe concentratie en bent helemaal gefocust. Deze focus zorgt ervoor dat je als mens je brein traint en deze activiteit is zeer goed voor je. Elk mens moet regelmatig zijn brein trainen door aan een zeer moeilijke opgave te beginnen. Gokken is veel rekenen, denken maar tegelijkertijd ook geluk hebben. Dit vraagt veel van je mentale capaciteiten en deze ontwikkelen zich hier snel.

Per spel is het verschillend wat je traint. Bij blackjack train je bijvoorbeeld je korte termijn geheugen terwijl je bij poker weer iets langer in het spelletje moet blijven nadenken. Afhankelijk van het spel train je verschillende capaciteiten van je brein maar het blijft wel zo dat je hier goed bij moet blijven nadenken. Hoe vaker je gokt hoe beter het is voor je brein en hoe meer je traint.

Wat erg vaak voorkomt bij gokken is dat je na lang proberen eindelijk een succes behaalt in je spel. Je hebt dan een moment van euforie en extreme blijdschap. Dit kan goed zijn voor je zelfvertrouwen en je zelfbeeld. Het gevoel dat hier vrijkomt is hetzelfde als wanneer je bijvoorbeeld een sportwedstrijd wint. Dit is erg gezond voor je als persoon.

Daten

Daten is op een heleboel vlakken heel erg goed voor je gezondheid. Vooral op mentale vlakken leer je een heleboel als je date. Door te daten leer je andere mensen kennen wat je erg sociaal maakt. Daarnaast heb je tijdens het daten ook vaak dat je leert om grenzen te stellen aan elkaar. Je vertelt wat je wel en niet fijn vindt want het moet wel goed voelen. Ook leer je jezelf kennen omdat je je gaat spiegelen op iemand van het andere geslacht en je wil graag dat die persoon je leuk gaat vinden.

Horrorfilms kijken

Horrorfilms kijken is niet alleen eng. Het is ook nog eens goed voor je gezondheid! Allereerst ben je veel meer bezig met je brein. Door het stimuleren van activiteiten in je brein ben je veel meer bezig en train je het brein. Daarnaast versterk je je immuunsysteem doordat je lichaam na een half uur kijken veel rustiger is geworden. Verder verliest je meer gewicht tijdens het kijken van een horrorfilm, namelijk rond de 200 calorieën. Alsof dat nog niet genoeg is helpt het je om van je stress af te komen en je angst in het echte leven te overwinnen.