Make-up voor dummies


Make-up op doen kan nog al eens lastig zijn. Zeker de eerste paar keren kan je gemakkelijk iets fout doen waardoor het er ineens onnatuurlijk uit gaat zien. Je doet juist make-up op omdat je er natuurlijker en mooier uit wil zien dus dan schiet je het doet voorbij. Je verliest dan ineens alle zelfvertrouwen die je anders wel gehad zou hebben van het make-uppen. Omdat het voor iedereen wel eens de eerste keer is voor een bepaalde soort make-up is hier een handleiding voor hoe je het beste verschillende make-up soorten op moet doen.

Make-up in het gezicht

De meeste vrouwen dragen make-up in het gezicht. Denk hierbij aan rouge of een laagje met foundation. Dit zorgt er voor dat het gezicht meer volume of kleur krijgt. Het aanbrengen van foundation of een poeder is nog niet zo gemakkelijk. Hieronder wordt uitgelegd hoe je dat het beste kan doen.

Om te beginnen moet je gezicht helemaal schoon en droog zijn. Dit doe je door het goed te wassen en netjes schoon te deppen met een handdoek.

Nadat je je huid hebt schoongemaakt breng je een vochtinbrengende crème aan. Deze crème zorgt ervoor dat je huid vochtig en flexibel wordt. Let wel op dat je de juiste crème koopt want voor elk gezichtstype is er een andere crème.

Als je de crème hebt aangebracht kan je beginnen met de primer, dit om je huid netjes egaal te maken en om een soort tussenlaag te maken waardoor het langer op je gezicht blijft zitten.

Na de primer komt de concealer. Deze kan je gebruiken om bijvoorbeeld de wallen onder je ogen minder zichtbaar te maken. Kies voor deze concealer een kleur die net iets lichter is dan je foundation want anders komt hij hier doorheen.

Na de concealer mag je eindelijk bepalen welke foundation je op je huid wil aanbrengen en hoe dik je dit wil doen. Let hierbij goed op de kleur en lees de tube goed voordat je hem gebruikt. Op deze manier voorkom je dat je er ineens heel anders uit ziet dan dat je had verwacht. Je brengt de foundation aan en werkt het goed bij met je scrub. Zorg ervoor dat je netjes met de lijnen meegaat zodat alles mooi egaal blijft.

Ten slotte is het handig om je gezicht nog een beetje af te werken met wat poeder zodat je overal een egale en mooie kleur aanbrengt op je gezicht.

Make-up voor je ogen

Voordat je begint met het aanbrengen van oogschaduw is het handig om een primer te gebruiken. Deze primer zorgt ervoor dat je oogschaduw langer blijft zitten.

Als je de primer hebt aangebracht breng je de basis en de highlights aan. Zorg dat je alles goed verdeeld en dat je nergens klontjes achterlaat want dat zou zonde zijn.

Wanneer je alle oogschaduw netjes over je hele oog hebt verdeeld dan zorg je ervoor dat deze langzaam in elkaar overgaan door met je kwastje heen en weer te gaan over je oogleden. Zo krijg je geen lijnen maar juist een mooie egale overgang.

Zodra alles er mooi egaal uit ziet ga je je eyeliner aanbrengen. Zorg ervoor dat je de huid naast je oog goed strak trekt zodat je een nette lijn kan gaan trekken. Deze lijn begint daar waar de oogschaduw is gestopt. Zo krijg je een soort natuurlijke scheidslijn.

De eyeliner wordt eerst netjes aangebracht daarna kan je gaan beginnen aan de mascara bij de ogen. Deze mascara breng je aan door je ogen goed open te houden en je wimpers makkelijk en bereikbaar te maken voor de borstel. Maak een beweging van onder naar boven en zorg dat je geen klontjes achterlaat want dat ziet er niet mooi uit.

Lip en wang make-up

Om je gezicht nog mooier te maken kan je ook je wangen en lippen bedekken met make-up. Het gaat om de details maar je zag het verschil zeker ervaren.

Allereerst breng je op je wangen een blush aan. Deze blush geeft een gezonde kleur aan je wangen en dien je wel mooi uit te vegen zodat het er natuurlijk uit ziet. Het lijkt nu net alsof je rode wangetjes hebt van jezelf. Er zijn verschillende kleuren dus let bij het aanschaffen goed op hoe jou huid reageert met verschillende tinten.

Wanneer je blush op je wangen hebt dan kan je er nog een bronzer overheen doen. Dat zorgt ervoor dat het lijkt alsof je mooi bruin bent geworden. Dit gebeurt echter niet zo heel vaak, maar het kan wel.

Dan door naar de lippen. Een lip liner geeft mooi de contouren van je lippen weer waardoor je er mooier en natuurlijker uit ziet. Deze lip liner hoef je alleen langs de randen van je lippen te halen.

Je moet eerst je lip liner aanbrengen en dan kan je deze randjes invullen met lipstick waardoor je lippen gaan glimmen en een mooi kleurtje krijgen. Meestal kies je roze. Zorg ervoor dat je lange rechte halen maakt met je lipstick.