Make-up merken en winkels in Nederland


Er zijn in Nederland een heleboel verschillende make-up merken en winkels die klaar staan om de wereld van de make-up te gaan veroveren. Deze winkels en merken zijn internationaal wellicht nog niet zo bekend maar ze kloppen wel aan de deur, zeker als het om het straatbeeld in Nederland gaat. Nederland heeft een heleboel merken die bekend zijn.

MakeUpBoost

Een van de vele make-up merken in Nederland is MakeUpBoost. Dit merk concentreert zich op het geven van workshops over visagie. Dit kan je doen in Amsterdam bij hun studio waar je een workshop krijgt van iemand van hun beauty team. Deze persoon heeft hier voor gestudeerd en al een heleboel ervaring in de make-up wereld. Ook kan je hier terecht voor een complete make-over van jezelf, anderen of als je hierover een workshop wil volgen. Voor speciale gelegenheden brengen ze zelf make-up aan. Bijvoorbeeld bij bruiloften of andere partijen.

Gloverk

Een zeer groot bedrijf dat is gevestigd in de voedingsmarkt en in de make-up markt is Gloverk. Dit bedrijf is erop gefocust om producten te leveren die zowel kwalitatief sterk zijn als ook nog eens betaalbaar voor het grote publiek. Ze zitten in Amsterdam en verschepen hun producten naar Europa en Azië. Ze hebben zich nog niet erg gefocust en leveren vooral aan iedereen die de producten van Gloverk wil hebben, wat ze een erg flexibel bedrijf maakt.

De cosmetica lijn van Gloverk is zeer divers en rijkt van verschillende crèmes zoals anti-rimpel-crème en zonnecrème naar verschillende shampoos en lotions. Daarmee kan gesteld worden dan Gloverk zich dus focust op smeerbare cosmetica en juist niet op poeders en bijvoorbeeld mascara’s. Alle producten zijn voor het haar of te gebruiken voor in het gezicht zelf.

Eerico

Eerenberg International Cosmetics is een groothandel in beauty-producten. Ze richten zich met name op parfums en cosmetica. Eerico is een distributeur van verschillende merken en heeft zelf geen eigen lijnen. De visie van Eerico gaat over het het ordenen van de cosmetica markt en de prijzen juist drukken. De prijzen in de winkels zijn te duur en ze hopen op een duurzame wijze dit tegen te gaan. Het is een erg jong en nieuw bedrijf. Ze laten zelfs weten dat ze proberen in de nabije toekomst bestellingen op te willen nemen per Whatsapp.

Make-up winkels

In Nederland zijn er uiteraard een hoop verschillende make-up winkels waar je je make-up kan kopen. Deze winkels zijn allemaal fysiek te benaderen maar hebben ook een webshop waar je wat kan kopen. Het voordeel van deze webshop is dat als je al eens eerder een product hebt gekocht en getest dat je hem vervolgens online kunt bestellen in plaats van dat je weer langs moet gaan.

Skins Cosmetics B.V.

Skins Cosmetics is in 2000 begonnen met een revolutionair idee. Ze wilden namelijk alleen maar relatief onbekende merken verkopen die afkomstig waren uit de niche markt. Daarmee zouden ze iconisch en nieuwe blijven en niet mee lopen met de grote massa. Dit idee sloeg heel erg aan en daarom bestaan zij heden ten dage nog steeds. Omdat de merken veelal onbekend zijn is het heel erg belangrijk dat de consument samples mee kan krijgen van de merken en dat ze deze kunnen uittesten in de winkel. Alleen op deze manier kunnen de producten makkelijker verkocht worden.

Producten uit de niche markt zijn producten die kleinschalig geproduceerd worden en juist niet door de grote multinational die de koersen uitzet in de branche. Deze producten worden vaak met meer passie gemaakt en hebben meestal ook een eigen verhaal dat verteld wordt bij het verkopen ervan.

Make-up studio

De make-up studio is begonnen in Amsterdam ergens in de jaren tachtig van de vorige eeuw. Deze studio is zo uniek omdat het is begonnen door een van de eerste make-up artiesten die op deze aarde hebben rondgelopen. Hun visie gaat verder dan die van de gemiddelde studio, zij willen dat je make-up gaat ervaren en beleven zoals je dat zelf niet zou hebben gedaan. Ze gaan wellicht je comfort-zone uit maar je krijgt hier een unieke ervaring voor terug waar je zelf niet zo een twee drie op gekomen zou zijn.

Cosmania

Het mooie van Cosmania is dat zij merken verkopen die je elders in Nederland niet zo snel zou tegenkomen. Ze verkopen relatief kleine merken met een zeer hoge kwaliteit. Deze kwaliteit garanderen ze en dit baseren ze op kennis en ervaring van hun producten. Wat Cosmania echter onderscheidt is dat ze daadwerkelijk een verhaal vertellen bij de producten. Omdat deze merken vaak relatief onbekend zijn staan ze dichter bij de bedenker van het product en krijgen ze meer van het verhaal mee.