Kledingwinkels en Fashion shops in Nederland


Nederland is een echt modeland. We hebben een heleboel designers die internationaal erg veel aanzien hebben verworven de afgelopen jaren. Daarnaast hebben wij in ons kleine kikkerlandje ook nog eens veel merken en winkels die deze identiteit uitdragen. Er wordt een bepaalde richting ingeslagen die de mode definieert van dat moment en de winkels dienen hierbij aan te sluiten. Zo ook onderstaande winkels die allemaal in Nederland gevestigd zijn en hier hun kleding slijten aan het Nederlandse publiek.

Scotch & Soda

Scotch & Soda is een Nederlands merk dat vrij bekend is bij het grote publiek maar dat nog steeds werkt met een mooi ideaal. Zij willen nog steeds liefde en aandacht geven aan hun kleding in plaats van het aan het grote publiek snel willen verkopen. Achter elk kledingstuk zit een verhaal en dat verhaal dat kan nog verteld worden ondanks dat ze zo groot zijn geworden. Dit is erg mooi en uniek omdat een hoop van dit soort merken overstappen op een veel commerciëler pad. Scotch & Soda blijft lekker zichzelf en maakt mooie kleding zoals ze dat altijd al hebben gedaan.

I Love Vintage

I Love Vintage, afgekort tot ILV is een zeer bijzonder merk. Op het moment hebben ze twee fysieke winkels in Amsterdam maar dat is nog niet zo heel lang zo. ILV is begonnen op marktplaats en verkocht in de begintijden haar kleding zo. Tegenwoordig hebben ze zelfs hun eigen merk Bannou en kan je ook kleding ervaren die zij zelf hebben ontworpen en laten ontwikkelen. De kledinglijn is met name gericht op jurken dus helaas zijn mannen hier aan het verkeerde adres. Bij ILV zijn ze altijd op zoek naar de jurk die de vrouwelijke vormen perfect uit laat komen.

Ted Baker H30 Amsterdam

Een mannenwinkel pur sang is Ted Baker London. Dit merk is begonnen als een klein merk dat gespecialiseerd was in shirts. Tegenwoordig zijn ze een autoriteit in de mannenmode. Het mooiste aan het merk is dat ze niet doen aan de gebruikelijk marketing. Het kledingmerk kreeg geen naam maar werd ‘No ordinary Designer Label’ genoemd. Het merk werd bekend doordat het van mond op mond werd overgegeven en door de positieve ervaring van de klanten. Ted Baker zal nooit op een billboard of een bushokje staan. Ze blijven authentiek en willen dat mensen hen vinden in plaats van andersom.

Anecdote

Anecdote is begonnen met een erg mooi en ideaal beeld. Jetteke van der Wyck van Beuningen stond te vaak voor haar bomvolle kledingkast met de gedachte dat ze niks had. Jetteke was op zoek naar een merk dat kleding verkocht die je je hele leven zou willen dragen en die tijdloos maar ook authentiek zijn. Omdat er nog geen merken waren die zo kleding maakten begon ze Anecdote. Zij hoopt vrouwen een verwantschap met kleding te kunnen aanbieden die verder waar andere designers stoppen. Elk kledingstuk wordt met de volste toewijding en zonder compromissen vervaardigd.

Van de Ven Fashion Shops

Een authentiek familiebedrijf met kledingwinkels in Zuid-Holland, Zeeland en Noord-Brabant. De 18 winkels die de kleding van Van de Ven Fashion verkopen zijn allemaal gesitueerd is stads- of dorpskernen. Het mooie aan de van de Ven Fashion group is dat zij een heleboel tijd steken in het ontwikkelen van een kledingstuk. Vervolgens maken zij voor elke winkel van elk kledingstuk van elke maat maar 1 paar. Dat betekent dat er maar een paar versies zijn van de kleding die jij koopt. Dat maakt de kans dat je iemand tegenkomt met dezelfde kleding uitermate klein.