Kappers en salons in Nederland


Nederland heeft een heleboel artiesten als het aankomt om haarkunst. Deze artiesten maken het haar van sommige mensen zo mooi dat je het bijna in een museum zou willen hangen. Deze mensen hebben in Nederland veel naamsbekendheid en mogen dan ook bijna wekelijks bekende Nederlanders voorzien van een nieuw kapsel. Deze mensen gaan tot het uiterste om jou er geweldig uit te laten zien en met een glimlach de salon te verlaten. Deze kappers hebben al veel van de wereld gezien en willen hun kennis overbrengen op jouw kapsel.

Shannon Wakeling

Shannon is een ware artiest als het gaat om knippen. Zij maakt de mooiste kapsels met haar eigen scharen en je zal nooit bedroefd de kappersstoel verlaten. Ze noemt het haar de enige accessoire die je ‘s avonds niet uit kan doen en vindt daarom dat dit er pico bello uit moet zien. Ze vindt het belangrijk om te luisteren naar haar klanten en te creëren waar zij naar verlangen. Shannon is begonnen in een salon maar nadat ze meerdere persoonlijke prijzen had gewonnen heeft ze besloten om toch maar voor zichzelf te gaan beginnen. Ze werkt nu als freelancer en heeft al meerdere veelbelovende projecten gehad.

Remi Wagid Hosain

Remi is al over de hele wereld geweest met zijn eigenzinnige stijl. Hij is begonnen in Amsterdam bij Rob Peetom waar hij de beginselen en de verfijnde techniek heeft geleerd. Daarna is hij naar Kinki kappers gegaan waar hij heeft kunnen experimenteren met verschillende stijlen en uiteindelijk ook anderen les heeft kunnen geven. Omdat hij meer uit zijn carrière wilde halen is hij verhuisd naar Sydney waar hij in de leer ging bij Australisch grootsten om vervolgens als freelancer terug te keren naar Amsterdam. Hij knipt hier nu als kapper de mooiste creaties bij elkaar en verbaast elke keer weer.

Clint Dunlop

Clint staat bekend als een kapper die veel te Rock ‘n Roll is. Dit is de reden dat hij bij meerdere boetieken is ontslagen in zijn beginjaren. Nadat hij was uitgeraasd heeft hij bij Toni & Guy de fijne kneepjes van het vak geleerd om vervolgens zijn vleugels uit te slaan en naar Europa te gaan. Hij werkt nu in Amsterdam en heeft al meerdere grote projecten gehad. Clint deed bijvoorbeeld het haar van de dames van Hollands Next Top Model. Hij is nog steeds actief in de muziekindustrie en knipt de haren van een heleboel artiesten. Verder is hij de oprichter van Wild Romance.

Haarsalons

Naast de verschillende uitstekende kappers kent Nederland ook een aantal zeer vooraanstaande haarsalons waar dagelijks de mooiste kapsels worden gefabriceerd. Deze salons hebben allemaal een ding gemeen en dat is dat ze leading zijn in de trends en dat ze er nooit iemand ontevreden naar huis laten gaan. Deze salons hebben verschillende mensen in dienst die allemaal een verschillend niveau aan ervaring hebben opgebouwd in de afgelopen jaren. Ze zijn allemaal kwalitatief erg sterk maar sommigen staan nog in de beginjaren van hun carrière.

La Maison Amsterdam

La Maison Amsterdam is een zeer mooi en erg chique salon aan de rand van de Jordaan. In heel Amsterdam is het een zeer bekende salon waar verschillende bekende mensen regelmatig hun knipbeurt krijgen. De visie van La Maison is heel erg duidelijk. Ze zijn ooit gestart omdat ze graag een betaalbaar alternatief wilden bieden aan de dure haarsalons. Zij wilden graag een goedkope maar kwalitatief zeer sterke salon neerzetten waar mensen echt waar voor hun geld kregen. Zo gezegd zo gedaan en nu schittert Brigitte van den Dungen-Schreurs in haar salon als nooit tevoren.

Cut the Crap Hairstudio

Cut the Crap gelooft erin dat ze de wereld stapje voor stapje kunnen verbeteren. Dit verbeteren doen ze door te kijken naar hun eigen leefomgeving en deze te proberen te veranderen. Dit doen ze door organische producten te gebruiken en te verkopen van het merk O’right. Daarnaast proberen ze bij de consument een bewustzijn te creëren van het feit dat ze de aarde te leen hebben en dat ze niet zomaar alles kunnen gebruiken wat ze willen. Cut the Crap probeert het milieu te beschermen en met organische middelen groen en duurzaam te knippen.

Toni & Guy Den Haag

Toni & Guy is een zeer groot merk in de kapperswereld. Ze hebben op het moment zo’n 475 haarsalons in 48 landen en zijn daarmee een van de grootsten wereldwijd. De salon is begonnen in Londen waar het vakmanschap van vader op zoon was doorgegeven. Samen is er iets moois uit gegroeid en ontstond Toni & Guy waar het hele proletariaat van Londen naartoe wilde. Vanuit daar is het imperium gegroeid van drie salons in Londen in de 70’er jaren naar 475 wereldwijd heden ten dage. Ondanks de grootte van Toni & Guy staan ze bekend om de kunde en het vakmanschap. De kwaliteit is ongeëvenaard.