Gezonde winkels in Nederland


In heel Nederland zijn we op zoek naar gezonde winkels waar we onze gezonde eten kunnen halen. Het bewustzijn van betere producten groeit en daarmee ook de vraag naar winkels waar deze te koop zijn. Er zijn steeds meer winkels die in dit gat springen met een zeer gezond en duurzaam assortiment.

Ekodis Natuurvoeding Organic Food Store

Ekodis is een natuurvoeding winkel dat al dertig jaar bestaat. Zij verkopen groenten en fruit die in het huidige seizoen te verkrijgen zijn. Het authentieke familiebedrijf verkoopt ook handgemaakte brood en zuivelproducten. Daarnaast garanderen ze dan 99% van de producten biologisch is. Het mooie is dat je van elk product kan horen waar het vandaan komt. Dit maakt het erg gemoedelijk.

FZ Organic Food

FZ Organic Food is een familiebedrijf dat zich inzet om biologische levensmiddelen op iedere huistafel te krijgen. Dit doen ze door de biologische voeding meer betaalbaarder en bereikbaarder te maken dan voorheen het geval was. Ze hebben een aantal merken die ze verkopen in winkels verspreid over Nederland. Het bedrijf is begonnen met het maken van biologische kaas maar tegenwoordig maken ze allerhande producten en groeit het bedrijf elk jaar weer.

Organic Food For You

Organic Food For You heeft een aantal winkels in Nederland. Op het moment groeit het bedrijf erg hard omdat heel Nederland massaal overstapt op organisch voedsel. Deze trend is iets van de laatste tijd en Organic Food For You is hier heel goed ingestapt. Het bedrijf werkt met de visie dat iets goeds ook zeker heel erg lekker mag smaken. Dit is een vereisten want anders zou je het niet moeten willen eten. Door je kennis te maken met melk van koeien uit de wei, eieren van rondscharrelende kippen en het gebrek aan e-nummers in alle producten hopen ze meer mensen te overtuigen van hun missie.

Delicious Food

Delicious Food is een zogenaamde eetwinkel. In deze winkel kan je vanzelfsprekend zowel eten als spullen kopen. Het leuke van deze combinatie is dat je hier dus iets kan proeven, of dat je er zelfs gaat lunchen om vervolgens deze spullen te kopen en mee naar huis te nemen. Zo weet je hoe lekker iets kan zijn en kan je het vervolgens thuis zelf weer maken. Delicious Food werkt met uitsluitend biologische producten en heeft daarnaast veel suiker- en glutenvrije opties.

Health Quest By Joyce

Health Quest is een winkel dat zich met name richt op voedingssupplementen, cosmetica en verschillende verzorgingsproducten. Zoals de titel al verklapt is deze winkel opgericht door Joyce, die een heleboel ervaring heeft met deze producten en dit aan het grote publiek wil laten zien. Met voedingssupplementen kan je namelijk een goede boost geven aan de stoffen die jij dagelijks mist. Zo kan je gezond blijven zonder ingewikkelde recepten te maken.

Stach Food

Stach is een bedrijf dat producten maakt. Je kan kant en klare maaltijden, sapjes of een lekker ontbijtje halen van het merk. Zij zorgen ervoor dat alles netjes vers en gezond opgediend krijgt. Het voordeel hiervan is dat je zelf geen tijd kwijt bent aan het in elkaar zetten van een gerecht. Het is een snelle maar wel gezonde hap.

SLA Westerstraat

Sla is een bedrijf dat wil laten zien dat je meer kan doen met sla. De simpele salades die je tegenwoordig in elk restaurant kan krijgen zijn niet meer gezond terwijl dit wel heel vaak gedacht wordt. Er zitten niet de juiste voedingswaarden in en mensen kunnen in dat geval net zo goed ergens een frietje gaan eten.