De kracht van make-up


Zelfvertrouwen is heel erg belangrijk voor een persoon. Met zelfvertrouwen valt of staat een hele houding. Met genoeg zelfvertrouwen kan je meer voor elkaar krijgen dan wanneer je helemaal geen zelfvertrouwen hebt. Met zelfvertrouwen kan je namelijk meer in je eigen ogen en hier gedraag je je dan ook naar. Het mooie is dat dit vaak leidt tot self-fulfilling prophecy waardoor je echt meer voor elkaar krijgt.

Make-up en zelfvertrouwen

Mensen die make-up dragen doen dit om hun verschijning ietwat op te leuken. Dit hoeft helemaal niet met extreem of overdadig veel make-up te zijn. Bij de meeste mensen valt het niet eens op dat ze wat dragen. Als dames make-up dragen dan voelen ze zich vaak mooier wat leidt tot meer zelfvertrouwen van hun kant. Dit zelfvertrouwen is heel erg goed omdat ze dan meer voor elkaar krijgen dan zonder zelfvertrouwen. Het gaat er dus niet om dat je je gezicht vol gooit met make-up maar juist lichtjes iets mooier maakt waardoor je je gelijk mooier voelt.

Het dragen van make-up

Make-up wordt al sinds jaar en dag gedragen over de hele wereld. Vroeger was het al normaal om kleurtjes aan te brengen in je gezicht om jezelf zo mooier te maken. Tegenwoordig is het echter zo dat make-up steeds subtieler is en dat het juist de kunst is dat het niet zichtbaar is. Juist dan vinden mensen het er mooier uit zien. Uiteindelijk is het doel nog steeds hetzelfde. Men wil er mooier uit zien dan zonder make-up.

Make-up is bedoeld om het zelfvertrouwen en het zelfbeeld van een persoon een kleine boost te geven. Als je er mooier uit ziet dan voel je je lekkerder en wil je meer gaan bereiken die dag. Het geeft je gewoon een lekkerder gevoel dan wanneer je geen make-up draagt en daarom dragen zoveel vrouwen het ook.

Het mooie aan make-up is dat het afgestemd is op ieders voorkeuren. Zo zijn er organische en hypo-allergene make-up soorten die tegenwoordig door steeds meer mensen gedragen worden. Make-up is er in allerlei vormen. Er zijn gels, lipsticks, crèmes, parfums, verschillende soorten oogschaduw, sprays voor in je haar en allerhande andere soorten. Elk gedeelte van je lichaam kan je licht bijwerken met een beetje make-up mocht je dat willen. Uiteraard zijn al deze producten er in verschillende kleuren, diktes en afmetingen zodat er voor ieder wat wils is.

Voordelen van make-up

De natuurlijke versie van jezelf is natuurlijk het aller mooist. Toch zijn er steeds meer mensen die proberen het ideaalbeeld van een mens te benaderen door bij zichzelf iets te veranderen. Dit kan heel erg drastisch door plastische chirurgie maar dit kan vrij onschuldig door make-up te gebruiken. Dit laatste doet eigenlijk iedereen tegenwoordig. Make-up heeft een heleboel voordelen en bovenal ziet het er gewoon erg mooi uit.

Make-up ziet er om te beginnen dus er mooi uit. Bijna iedereen die het draagt verbetert iets in het gezicht als die make-up draagt. Wat hierbij komt is dat die persoon zich fijner gaat voelen omdat die er mooier uit ziet dan zonder make-up. Hierdoor groeit het zelfvertrouwen en voel je je lekkerder.

Het mooie aan make-up is dat het er uit gaat zien alsof je geen make-up op hebt. Je verbergt er de kleine imperfecties mee die je in het gezicht hebt zitten. Kleine rimpels, wallen of puistjes kunnen gemakkelijk worden gemaskeerd waardoor je er een stuk gezonder uit ziet dan wanneer je geen make-up op zou hebben.